Gazze'deki ABD'li doktorlardan Biden'a mektup: ''İsrail'e ambargo uygulayın''

Washington yönetiminin aksine, Gazze'ye yardıma giden onlarca ABD'li doktor ve hemşire, ABD Başkanı Joe Biden, First Lady Jill Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e bir mektup yazarak İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Gazze'deki ABD'li doktorlardan Biden'a mektup: ''İsrail'e ambargo uygulayın''
Yayınlanma:

Doktorlar, Gazze'de bir ateşkese ulaşılana kadar Washington'un İsrail'e diplomatik ve askeri desteğini çekmesi gerektiğini vurguladı.

GERÇEK KAYIP SAYILARI VE ÇAĞRI

Gazze'ye giden 45 doktor ve hemşirenin imzasıyla gönderilen mektupta, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının resmi açıklamalarda belirtilen 39 binin çok üzerinde, yaklaşık 92 bin olabileceği belirtildi. Doktorlar, İsrail'in ABD yapımı silahları kullanarak uluslararası hukuku ihlal ettiğine dair kanıtlar gördüklerini ve kadın ile çocuklara yönelik acımasız saldırılara tanıklık ettiklerini dile getirdi.

İNSANLIK DRAMI VE SAĞLIK KRİZİ

Mektupta, "Şahit olduğumuz kadın ve çocuklara yönelik dayanılmaz acımasızlık sahnelerini asla unutamayız" ifadelerine yer verildi. Doktorlar, Gazze'deki herkesin neredeyse hasta veya yaralı olduğunu, yardım çalışanları, uluslararası gönüllüler ve hatta İsrailli esirlerin de bu durumdan etkilendiğini belirtti. Ayrıca, bölgede büyük bir salgın riski olduğu konusunda uyardılar.

DİPLOMATİK VE ASKERİ DESTEK ÇEKİLME TALEBİ

Mektupta, Washington'un İsrail'e olan diplomatik ve askeri desteğini bir ateşkes sağlanana kadar çekmesi gerektiği çağrısı yapıldı. Doktorlar, İsrail'in saldırılarında uluslararası hukukun ihlal edildiğine ve ABD'nin bu duruma karşı sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.

İNSANİ YARDIM VE SAĞLIK HİZMETLERİ

Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırılar nedeniyle bölgedeki sağlık hizmetlerinin büyük ölçüde aksadığını ve sağlık çalışanlarının yetersiz kaldığını açıkladı. Doktorlar, "Az sayıda insanı dışarıda bırakırsak Gazze'deki herkes hasta, yaralı veya ikisi birden" dedi ve bölgede insani yardımın acilen artırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.