Gazzeli 50 çocuk Kolombiya'da tedavi görecek

Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Başkent Bogota'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda yaralanan 50 Filistinli çocuğun tedavi için ülkeye getirileceğini duyurdu.

Gazzeli 50 çocuk Kolombiya'da tedavi görecek
Yayınlanma:

Murillo, bu çocukların askeri hastanede tedavi edileceğini ve refakatçileriyle birlikte 6 aya kadar Kolombiya'da kalacaklarını, ardından Mısır'a geri gönderileceklerini belirtti.

Mısır ve Ürdün dışişleri bakanlarından konuyla ilgili gerekli desteği aldıklarını ifade eden Murillo, çocukların iyileşmelerine yardımcı olacak protezler ve diğer tıbbi cihazların hazırlıklarının yapıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun bu konuda gerekli talimatları verdiğini de vurgulayan Murillo, çocukların Kolombiya'ya ne zaman gelecekleri konusunda henüz kesin bir tarih veremese de, ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Murillo ayrıca, diğer ülkeleri de Gazzeli çocukların tedavisine katkı sağlamaları için teşvik ettiklerini dile getirdi. Kolombiya'nın, 3 Mayıs'ta İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırıları gerekçe göstererek diplomatik ilişkilerini resmen kestiğini hatırlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.