Güney Kore'de iş yükü bir robotu intihara sürükledi!

Güney Kore'nin Gumi şehrinin belediyesinde çalışan bir robot, kendini bir merdiven boşluğundan aşağı attıktan sonra tepkisiz halde bulundu. Ülke medyasında yer alan haberlere göre, diğer robotlardan daha fazla çalıştırılan robotun ölüm sebebi aşırı iş yüküne bağlı bir intihar olarak değerlendiriliyor.

Güney Kore'de iş yükü bir robotu intihara sürükledi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Olayın hemen öncesinde robotu gören görgü tanıkları, 'Robot Süpervizörü' lakaplı robotun garip davrandığını ve "sanki orada bir şey varmış gibi tek bir noktada daireler çizdiğini" belirtti. Kaliforniya merkezli Bear Robotics tarafından üretilen robotun parçaları, belediye meclisi yetkilileri tarafından hızla toplanarak analize gönderildi, ancak robotun bu dengesiz davranışının nedeni hâlâ belirsizliğini koruyor.

DİĞER ÇALIŞANLAR GİBİ 9.00-16.00MESAİ YAPIYORDU

Robot, diğer robotlardan daha yetkin olup daha fazla çalışıyordu ve hatta bir çalışan kartı bile vardı. Tıpkı diğer çalışanlar gibi sabah 9'dan akşam 16.00'ya kadar mesai yapıyordu. Ancak, tek bir katla sınırlı olan çoğu robotun aksine, bu robot katlar arasında kolayca dolaşabiliyor ve asansörü kendi başına çağırabiliyordu. Gumi şehir yetkilisine göre, robot günlük belge teslimatlarına, şehir tanıtımına yardımcı oluyor ve resmi olarak belediye binasının bir parçasıydı.

Yerel medya, robotun arızasının iş yüküyle bir ilgisi olup olmadığını sorgulayan başlıklar attı. Olay, ülkenin ilk robot intiharı olarak nitelendirildi. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında göreve başlayan Robot Supervisor, şehirde kullanılan türünün ilk örneklerinden biriydi.

İNTİHAR EDEN ROBOTUN YERİNİ ALACAK YENİ BİR ROBOT YOK

Uluslararası Robotik Federasyonu, Güney Kore'nin dünyadaki en yüksek robot yoğunluklarından birine sahip olduğunu ve her on insan çalışanına bir endüstriyel robot düştüğünü belirtiyor. Belediye meclisine başka bir robot alıp almayacakları sorulduğunda, yetkililer şu anda "terk edilen" Robot Supervisor'ın yerini alacak bir planlarının olmadığını söyledi.

Bu, bir robotun zamansız bir sonla karşılaşmasının ilk örneği değil. 2017'de Washington, DC'de çalışan Steve adlı bir güvenlik robotunun bir çeşmede boğulduğu açıklanmıştı. Olay için yine robot intiharı denmişti ancak detaylı araştırma sonucunda, robotun gevşek bir tuğla yüzeyde kaydıktan sonra çeşmeye daldığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.