Hacklenen robot süpürgeler kullanıcılara küfürler yağdırdı

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde birçok robot süpürge kullanıcısı, cihazlarının ırkçı hakaretler ve küfürler savurduğu gerekçesiyle şikayette bulundu.

Hacklenen robot süpürgeler kullanıcılara küfürler yağdırdı
Yayınlanma:

Minnesotalı avukat Daniel Swenson, Ecovacs Deebot X2 model robot süpürgesinin televizyon izlerken arıza verdiğini, ardından cihazın siyahları hedef alan ırkçı küfürler etmeye başladığını belirtti.

Swenson, süpürgenin hacklendiğini fark etmesinin uzun sürmediğini ve hackerların cihazın kamera ve mikrofonlarına erişebilmesinin özellikle çocuklarının mahremiyeti açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Bu olayın benzerlerinin son aylarda ABD genelinde sıkça yaşandığı bildirildi. Mayıs ayında Los Angeles'ta bir robot süpürgenin uzaktan kontrol edilerek evdeki bir köpeği kovaladığı ve küfürler savurduğu kaydedilmişti.

Konuya ilişkin uyarılan Çinli Ecovacs şirketi, olayların kendi sistemlerinden değil, kullanıcıların hesap bilgilerinin ele geçirilmesinden kaynaklandığını savundu. Şirket ayrıca, kasım ayında yapılacak güncellemeyle X2 serisinin daha güvenli hale getirileceğini açıkladı. Bu modelin Türkiye'de de satıldığı biliniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.