Haiti'de son 2 günde çıkan çatışmalarda 70 kişi hayatını kaybetti

Son iki gün içinde Haiti'de güvenlik güçleri ile çete üyeleri arasında yaşanan çatışmalar sonucunda 70 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı, bazı yaralıların durumu ağır.

Haiti'de son 2 günde çıkan çatışmalarda 70 kişi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler (BM) Haiti Ofisi'ne göre, bu çatışmaların arkasında "Gran Grif" adlı silahlı çete yer alıyor. Çete, kasabaya baskın düzenleyerek 45 evi ve 34 aracı ateşe verdi. Bu saldırılarla bölge halkını göç etmeye zorlayan çete üyeleri, halka otomatik silahlarla saldırdı. BM Haiti Ofisi Sözcüsü Thameen Al-Kheetan, durumu değerlendirdiği açıklamasında bölgeye acilen güvenlik güçlerinin takviye edilmesi gerektiğini vurguladı.

haiti-catisma-aa-2201518.jpg

Birleşmiş Milletler Haiti Entegre Ofisi'nin (BINUH) verilerine göre, 2024 yılının başından bu yana ülkede silahlı çetelerin saldırıları sonucu 3 bin 900 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerden 1374'ü son altı ay içinde meydana geldi. Haiti, uzun yıllardır süregelen siyasi, ekonomik ve güvenlik krizleri nedeniyle kaotik bir durumda. 11 milyondan fazla nüfusu olan ülke, aynı zamanda kıtlık tehlikesiyle de karşı karşıya. Başkent Port-au-Prince'in yüzde 80'ini silahlı çetelerin kontrol ettiği Haiti'de, şiddet her geçen gün daha da artıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.