Hakan Fidan Kahire'de: Soykırımcılar hesap verecek!''

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Hakan Fidan Kahire'de: Soykırımcılar hesap verecek!''
Yayınlanma:

Harem-i Şerif'e yönelik saldırılara tepki gösteren Fidan, İslam dünyasının kutsal mekânlarının korunması için kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

NETANYAHU’YA DESTEK ELEŞTİRİSİ: "SOYKIRIMIN SUÇ ORTAKLARI HESAP VERECEK"

Toplantıda, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları da gündeme geldi. Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya verilen desteğin devam etmesinin, İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü şiddetin bir parçası olunduğu anlamına geldiğini belirtti. "Netanyahu'ya destek vermeye devam edenler, süregelen soykırımın da suç ortakları oluyor. Onlar da hesap verecek." ifadelerini kullanan Fidan, uluslararası toplumun İsrail’e karşı tepkisini yeterince güçlü göstermediğini dile getirdi.

HAREM-İ ŞERİF'E YÖNELİK SALDIRILAR: "İSLAM DÜNYASI GEREKENİ YAPACAK"

Harem-i Şerif'e yönelik İsrail saldırılarına ilişkin net bir mesaj veren Dışişleri Bakanı, İslam dünyasının bu kutsal mekânın İslami kimliğini korumak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Fidan, "Harem-i Şerif, İslam dünyası için kırmızı çizgidir. Bu kimliğin zarar görmesine asla müsaade edilmeyecektir." diyerek İslam ülkelerinin bu konuda birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.