Hamas, Biden'ın ateşkes teklifine sıcak bakıyor

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı ateşkes taslağını kabul ettiğini ve yeni şartları reddettiğini duyurdu.

Hamas, Biden'ın ateşkes teklifine sıcak bakıyor
Yayınlanma:

Hamas'tan yapılan açıklamada, Halil el-Hayye'nin başkanlığındaki heyetin, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile Doha'da görüşmeler yaptığı belirtildi.

Hamas, Biden'ın açıklamasını, BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararı ve 2 Temmuz'daki anlaşmalar dahil olmak üzere varılan ateşkesin derhal uygulanması için hazır olduklarını belirtti. Yeni koşullar getirilmesini reddeden Hamas, arabulucuların Gazze'de ateşkes sağlanması, esir takası ve İsrail ordusunun çekilmesi konusundaki çabalarını övdü.

Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in üç aşamalı bir ateşkes önerdiğini duyurmuştu. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Biden'ın önerdiği ateşkes planının İsrail'in teklifinden farklı olduğunu ileri sürerek, ek şartlar talep etti. Netanyahu, Gazze'yi ikiye bölen Netzarim Koridoru, Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru ve Refah Sınır Kapısı'ndaki İsrail işgalinin devam etmesini istemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.