Hamas, Lübnan'daki siber saldırılar için İsrail'i hedef aldı: "Siyonist terör politikası"

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Lübnan'da art arda yaşanan telsiz ve çağrı cihazı patlamaları için İsrail'i suçladı

Hamas, Lübnan'daki siber saldırılar için İsrail'i hedef aldı: "Siyonist terör politikası"
Yayınlanma:

Rişk, bu saldırıların Lübnan'ın egemenliğine yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Yazılı bir açıklama yapan Rişk, patlamalar sonucu yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dikkat çekerek, İsrail hükümetinin "Siyonist terör" politikalarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti.

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatılmasıyla başlayan saldırılar sonucunda 12 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı. Bir gün sonra ise telsizlerin infilakı sonucu 14 kişi daha hayatını kaybetti, 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail tarafı henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Son haftalarda İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalarda tansiyonun yükseldiği gözlemleniyor. Hamas, uluslararası toplumu, İsrail'in bölgedeki güvenliği ve istikrarı tehdit eden saldırılarına karşı sorumluluk almaya çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.