Haniye suikastinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi!

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'da artan gerilim nedeniyle derin endişe duyduğunu belirtti. Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin ölümünün, olası bir ateşkesin sağlanmasını zorlaştırabileceğini ifade eden Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Haniye suikastinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi!
Yayınlanma:

Biden, Netanyahu'ya ABD'nin İsrail'in tehditlere karşı savunmasını destekleyeceğini ve yeni Amerikan askeri konuşlandırmaları yapacağını söylediğini aktardı. Orta Doğu'da artan gerilim hakkında "çok endişeli" olduğunu vurgulayan Biden, "Bu konuda çok endişeliyiz. Başbakan Netanyahu ile doğrudan bir görüşmem oldu. Ateşkes için temel oluşturulmuştu. Hem O (Netanyahu) hem de Onlar (Hamas) bu temel üzerinde hareket etmeli," dedi.

HANİYE SUİKASTININ ATEŞKESE ETKİSİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümünün ateşkes şansını etkileyip etkilemediği sorusuna Biden, "Yardımcı olmadı," yanıtını verdi. Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas ve İran, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetimi suikasti resmi olarak üstlenmedi ancak kendilerine yöneltilen suçlamaları da reddetmedi.

BİDEN'IN AÇIKLAMALARI

Biden, Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda çok endişeliyiz. Başbakan Netanyahu ile doğrudan bir görüşmem oldu. Ateşkes için temel oluşturulmuştu. Hem O (Netanyahu) hem de Onlar (Hamas) bu temel üzerinde hareket etmeli," ifadelerini kullandı. ABD'nin bölgedeki barış ve istikrarı sağlamak için diplomatik ve askeri adımlar atmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.