Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkileri hedef aldığını duyurdu

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkilere ve askerlerine füze ile insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkileri hedef aldığını duyurdu
Yayınlanma:

Yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde yer alan bir askeri üssün çok sayıda İHA ile hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, Ma'alot-Tarshiha bölgesinde İsrail askerlerine yönelik çok sayıda füze saldırısının düzenlendiği aktarıldı. Safed kentinin Bar'am bölgesinde de İsrail askerlerinin füzelerle vurulduğu kaydedildi. Hayfa'daki Carmel Askeri Üssü "Fadi 1" füzeleriyle hedef alınırken, Tiberya'daki Nimra Askeri Üssü de saldırılara maruz kaldı.

Diğer yandan, İsrail ordusu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah mevkilerine hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Beyrut'ta Hizbullah'a ait silah depolarını hedef aldığı öne sürüldü. Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinden şiddetli patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Hayfa ve Tiberya'da Lübnan'ın güneyinden atılan füzeler sonucu 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.