Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: ''Güney Kıbrıs'ı vururuz''

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'a yönelik olası bir saldırıda İsrail ile topyekûn savaşa hazır olduklarını belirtti. Nasrallah, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de hedef alacakları konusunda açık bir uyarıda bulundu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah: ''Güney Kıbrıs'ı vururuz''
Yayınlanma:

Nasrallah, Lübnan’a yönelik bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açması durumunda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni "savaşan bir taraf" olarak göreceklerini ifade etti. Bu açıklama, Hizbullah’ın Güney Kıbrıs’a karşı potansiyel askeri eylemler gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Nasrallah, İsrail’in Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığını ve Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs’ın havaalanları ve üslerinin kullanılacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirtti. Bu durumu kabul etmeyeceklerini ve buna göre hareket edeceklerini söyledi.

TALİB SAMİ ABDULLAH İÇİN ANMA TÖRENİ

Hizbullah lideri, bu açıklamaları, 11 Haziran’da Lübnan’ın güneyine düzenlenen hava saldırısında öldürülen Hizbullah komutanı Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferans yoluyla katılarak yaptı. Bu, Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Cumhuriyeti'ni hedef alan ilk açık ve sert tehdit olarak dikkat çekti.

BÖLGEDEKİ GERİLİM

Nasrallah’ın açıklamaları, Orta Doğu’daki mevcut gerginlikleri daha da artırma potansiyeline sahip. İsrail’in askeri tatbikatları ve Lübnan’a yönelik tehditleri, bölgedeki tansiyonu yükseltirken, Hizbullah’ın bu sert tepkisi de gelecekte olası çatışmaların habercisi olabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.