Hizbullah Lideri Nasrallah öldü mü? İran basınından açıklama!

İsrail, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahına yönelik kapsamlı bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırının hedeflerinden birinin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu öne sürülse de, İran Tasnim Haber Ajansı ve Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti.

Hizbullah Lideri Nasrallah öldü mü? İran basınından açıklama!
Yayınlanma:

İsrail savaş uçakları, Hizbullah'ın güçlü bir şekilde konuşlandığı Dahiye semtinde yer alan Burj el-Baracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerine 60'tan fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucunda altı kişi hayatını kaybederken, 91 kişi de yaralandı.

İsrail'in bu saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmanın hemen ardından başladı. İsrail jetleri, Dahiye bölgesine yoğun bombardıman düzenlerken, saldırılar ülkenin güneyindeki Sur kenti ve doğudaki Bekaa bölgesindeki Hizbullah hedeflerini de kapsadı. Bombardımanın ardından Dahiye'de büyük yıkım yaşandı ve çok sayıda Lübnanlı güvenli bölgelere ulaşmak için kuzeye doğru göç etmeye başladı. Beyrut'un sokakları, evlerini terk eden insanlarla doldu.

thumbs-b-c-2d11422e88339d012e01c688cb5deac9.jpg

İRAN MEDYASI YALANLADI

İsrail medyası, hava saldırılarında altı binanın tamamen yıkıldığını ve Nasrallah'ın bu saldırılarda hayatını kaybetmiş olabileceğini öne sürerken, İran'ın Tasnim Haber Ajansı bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar da Nasrallah'ın hayatta olduğunu ve güvende bulunduğunu vurguladı.

lubnan-beyrut-2283726.jpg

BÖLGEYİ VURMAYA DEVAM EDİYORUZ

Diğer yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee saldırı öncesi Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde yer alan Leyleki ve Hades mahallerindeki 3 binanın boşaltılmasını istemiş ve "Sizler, Hizbullah'ın çıkarlarına yakın olmanız hasebiyle binaları derhal terk ederek bölgeden en az 500 metre uzaklaşmalısınız" ifadelerini kullanmıştı. Bu uyarı sonrası bölgeyi cehenneme çeviren İsrail ordusu, "Hizbullah'a ait hedefleri vurmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.