Hizbullah: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askeri öldü

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalarda 17 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hizbullah: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askeri öldü
Yayınlanma:

Yapılan yazılı açıklamada, bu bilginin güvenilir saha kaynaklarına dayandırıldığı belirtildi. Ancak, İsrail ordusu ise 30 Eylül'den itibaren başlayan kara saldırılarında Lübnan'da toplamda 9 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

İsrail, 30 Eylül'de Hizbullah'ın güney Lübnan'daki altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başlamıştı. Bu saldırılar, Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki çatışmaların şiddetlenmesine yol açtı. 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda İsrail ordusu, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın iletişim cihazlarını hedef alarak patlatmış ve 23 Eylül'de Lübnan’ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemişti.

Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana süren çatışmalarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1374 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Güney Lübnan’dan başkent Beyrut’a ve kuzeye doğru göç dalgaları yaşanırken, on binlerce kişinin de Suriye’ye sığındığı ifade ediliyor. Öte yandan, Hizbullah da İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor, ancak İsrail'deki saldırılar genellikle ordu üslerini hedef almakta ve büyük bir hasar bildirilmemektedir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.