Hizbullah'ran İsrail'e saldırı

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in kuzeyinde bulunan Tsuriel yerleşim birimine katyuşa füzeleriyle yapılan saldırıyı üstlendi.

Hizbullah'ran İsrail'e saldırı
Yayınlanma:

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tsuriel'e ilk kez saldırı düzenlendiği ve bunun İsrail'in Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki sivillere yönelik saldırılarına karşılık verildiği belirtildi. Açıklamada, onlarca katyuşa füzesinin Tsuriel'e gönderildiği vurgulandı.

İsrail ordusu ise Lübnan'ın güneyinden İsrail'in yukarı Celile bölgesine fırlatılan füzelerin büyük çoğunluğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini açıkladı. Ancak Hayfa çevresindeki hava savunma sistemlerinden yanlışlıkla ateşlenen önleyici füzelerin olduğu bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Celile bölgesinde füzelerin havada ilerlediği ve patlama seslerinin duyulduğu, Hayfa bölgesinde ise önleyici füzelerin etkinlik gösterdiği anlar yer aldı.

Önceki gün İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Adlun beldesinde bir silah deposuna düzenlenen hava saldırısında ise güçlü patlamalar yaşandığı ve en az üç kişinin yaralandığı rapor edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.