Hollanda'da gizemli rehine krizi sona erdi!

Hollanda'nın Ede şehrindeki bir kafede sabah erken saatlerde başlayan rehine krizi sona erdi ve bir şüpheli gözaltına alındı.

Hollanda'da gizemli rehine krizi sona erdi!
Yayınlanma:

Polis yetkilileri olayın terör amaçlı gerçekleştirilmediğini belirtirken, serbest bırakılan ilk 3 rehinenin kafenin çalışanları olduğu ve son rehinenin de daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Görgü tanıklarına göre, kapanış saatinde kafeye giren bir adam elinde silah ve patlayıcılarla mekânı havaya uçurmakla tehdit etti ve içeridekileri rehin aldı. Olayın yaşandığı kafe özellikle bir etkinlik nedeniyle sabahın erken saatlerine kadar açık kalmıştı.

Hollanda basınında, serbest bırakılan rehinenin ardından kar maskeli bir şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Bununla birlikte, güvenlik tedbirleri kapsamında çevredeki yaklaşık 150 evin boşaltıldığı ifade edildi.

Ede Belediye Başkanı René Verhulst, rehine olayının sona erdiğini ve şehir merkezindeki tüm dükkanların kapatıldığını açıkladı. Paskalya tatilinin yaklaşmasıyla bu tür bir olayın yaşanmasının üzücü olduğunu dile getiren Verhulst, belediye binasını mağdurlar ve tahliye edilenler için tahsis ettiklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.