Husiler, ABD gemilerini hedef almayı sürdürüyor

Yemen'deki İran destekli Husiler, son açıklamalarında Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde gerçekleştirdikleri üç ayrı askeri operasyonla ilgili detaylar paylaştı.

Husiler, ABD gemilerini hedef almayı sürdürüyor
Yayınlanma:

Husi askeri sözcüsü Yahya Seri, "El-Mesire" televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir destroyer ile "Captain Paris" adlı geminin balistik füzelerle hedef alındığını, Umman Denizi'nde ise "Happy Condor" isimli geminin insansız hava araçlarıyla vurulduğunu belirtti.

Seri, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarına tepki olarak gerçekleştirildiğini ve bu saldırıların devam edeceğini ifade etti. Husi güçlerinin son dönemde Kızıldeniz'de faaliyet gösteren ticari gemilere yönelik saldırıları, bölgedeki deniz ticaretinin güvenliğini tehdit ettiği için uluslararası endişelere neden olmuştu.

Bu gelişmeler üzerine ABD, Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğunu duyurmuştu. ABD ve İngiltere'nin Husi kontrolündeki bölgelere yönelik askeri müdahalesi, bölgedeki gerginliği artırarak uluslararası ilişkileri zorlu bir sürece sokmuş durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.