İlham Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, FETÖ'nün hain darbe girişiminin 8. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

İlham Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup!
Yayınlanma:

İlham Aliyev, mektubunda 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini önlemek için canlarını feda eden şehitleri saygı ve hürmetle andığını ifade etti. Mektubunda, bu menfur darbe girişiminin kardeş Türkiye'nin ulusal çıkarlarına, demokratik temellerine ve hukukun üstünlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Aliyev, Türk halkının devlet ve demokrasi uğruna verdiği mücadelede gösterdiği kahramanlığa da atıfta bulundu.

Aliyev, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk halkının dayanışmasının, mücadelesinin ve milli birliğinin sembolü olarak daima yaşayacak ve yüzyıllar geçtikçe daha büyük bir gururla anılacaktır." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük rolü olduğunu vurgulayan Aliyev, Türk halkının Erdoğan etrafında birleşerek devletine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıktığını belirtti. Azerbaycan halkı ve devletinin bu ihaneti ilk dakikalardan itibaren şiddetle kınadığını ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer aldığını ifade etti. Aliyev, "Bu, sevinç ve üzüntülerimizi paylaştığımız Türkiye'ye olan kardeşlik ve vefa borcumuzdu." sözleriyle mektubunu sonlandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.