İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin durumuyla ilgili peş peşe açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan ve "sert iniş" yaptığı belirtilen helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı. Ayrıca İran'dan da Reisi'nin durumuna dahil açıklama geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin durumuyla ilgili peş peşe açıklamalar
Yayınlanma:

CBS News'de yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığından bir sözcü Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD yetkililerinin, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve bazı yetkililerin de bulunduğu helikopterin İran'a olası sert inişine ilişkin raporları inceledikleri ve gelişmeleri yakından takip ettikleri aktarıldı.

İran'daki helikopter kazasına ilişkin detaylar da gün yüzüne çıkmıştı. İran Kızılayı, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini açıklarken İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını belirtmişti.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü açıklamıştı. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri'nin, helikopterin bulunması için tüm imkanların seferber edilmesi talimatı verdiği bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldığı ve helikopterin bölgeden dönerken sert iniş yapması sonucu kaza meydana geldiği duyurulmuştu.

Arama kurtarma ekiplerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, kazayla ilgili detaylar henüz netlik kazanmış değil. Arama kurtarma ekiplerinin de olay yerine yaklaştığı ancak henüz varmadığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.