İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Lübnan tehdidi

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Lübnan'a olası bir saldırısının ciddi sonuçlara yol açacağı uyarısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan İsrail'e Lübnan tehdidi
Yayınlanma:

Pezeşkiyan, görüşmede Fransa ile karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması konusundaki hazır olduklarını belirtti. İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pezeşkiyan’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın 15 raporunda İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirdiğinin belirtildiğini, ancak ABD'nin anlaşmadan çekilmesi ve İran’a karşı ağır yaptırımlar uygulamasını eleştirdiği ifade edildi.

Pezeşkiyan, görüşmede bölgesel gelişmelere de değinerek, Lübnan'daki Hizbullah ve İsrail arasındaki artan gerilime dikkat çekti. İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel bir saldırısının büyük bir hata olacağını belirten Pezeşkiyan, böyle bir saldırının ağır sonuçlar doğuracağını vurguladı. Ayrıca, İran'ın Gazze başta olmak üzere bölgede barış ve istikrarın sağlanması için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu ifade etti. Pezeşkiyan, İsrail'in 75 yıldan fazla bir süredir Filistinlilere karşı işlediği suçlar ve insanlık dışı eylemleri kınayarak, bu eylemlerin uluslararası ve insani hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.