İran Lideri Pezeşkiyan’dan İsrail'e sert tepki: "Her türlü aptallığa zekayla karşılık vereceğiz"

Orta Doğu’da yükselen tansiyonun ortasında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail’in saldırılarına yanıt vererek, "Her türlü aptallığa tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini" söyledi.

İran Lideri Pezeşkiyan’dan İsrail'e sert tepki: "Her türlü aptallığa zekayla karşılık vereceğiz"
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze, Lübnan ve İran’a yönelik operasyonlarının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Pezeşkiyan, İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran askerleri için başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, mesajında “İran düşmanları bilsin ki, bu cesur insanlar topraklarını korkusuzca savunmaktadır ve her türlü aptallığa tedbir ve zekayla karşılık verecektir” dedi.

İRAN DIŞİŞLERİ'NDEN İSRAİL’E TEPKİ: "DÜNYA İSRAİL’E KARŞI BİRLEŞMELİ"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, İsrail'in saldırılarının "uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturduğunu" belirtti ve bu saldırılara yanıt verme haklarını saklı tuttuklarını açıkladı. Saldırıda dört İran askerinin hayatını kaybettiğini ifade eden Erakçi, İsrail'in Gazze’deki soykırımını ve Lübnan’daki saldırılarını hatırlatarak, dünyanın bu ortak tehdide karşı birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Erakçi, “İsrail’in Gazze ve Lübnan’da akıttığı kan ile bu saldırı ayrı tutulamaz. İran olarak bu saldırıya gereken şekilde karşılık verme hakkımızı tamamen saklı tutuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.