"İran uyarmadan saldırabilir"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Gazze'deki ateşkes görüşmeleriyle ilgili yaptığı brifingde, insani yardım akışını kolaylaştıracak ve Hamas’ın rehinelerinin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

"İran uyarmadan saldırabilir"
Yayınlanma:

Doha'daki görüşmeleri "umut verici bir başlangıç" olarak nitelendiren Kirby, anlaşmanın karmaşıklığı nedeniyle hemen bir sonuç beklemediklerini ve görüşmelerin yarın da devam etmesini öngördüklerini ifade etti.

Kirby, İran'ın İsrail'e karşı yapması beklenen misilleme saldırısına dair de açıklamada bulundu. Tahran'dan gelen agresif söylemlerin, saldırının yakın gelecekte herhangi bir uyarı olmaksızın gerçekleştirilebileceğine işaret ettiğini belirtti. İran’ın saldırmayı tercih etmesi halinde, bunu çok az ya da hiç haber vermeden yapabileceklerini ve bu durumu önlemek istediklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'ye yapacağı ziyarete dair açıklamasını henüz görmediğini belirten Kirby, Abbas'ın Gazze ziyareti ile ateşkes müzakereleri arasında bir bağlantı olup olmadığını bilmediğini ifade etti. Gazze'deki ateşkes sürecinin taraflarının İsrail ve Hamas olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.