İran'da seçim ikinci tura kaldı!

İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Mesud Pezeşkiyan yüzde 43.5 oy almasına rağmen, yüzde 50 barajını aşamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

İran'da seçim ikinci tura kaldı!
Yayınlanma:

İran'da yapılan 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde oy verme süresi sona erdi. Oyların sayımı tamamlandığında, Mesud Pezeşkiyan yüzde 43.5 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Ancak, yüzde 50 barajını aşamayarak ikinci tura kalmaya hak kazandı. İkinci sırayı ise yüzde 37.7 oy oranıyla Said Celili elde etti.

Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, gece yarısı itibarıyla 19 milyon 69 bin 713 oy sayıldığını duyurdu. Bu süreçte Pezeşkiyan 8 milyon 302 bin 577 oy alarak önde çıktı, Celili ise 7 milyon 189 bin 756 oy ile takip etti.

Diğer adaylar arasında Muhammed Bakır Kalibaf %14 oy oranıyla üçüncü, Mustafa Purmuhammedi ise yüzde 0.8 oy oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

İlk turda hiçbir aday yüzde 50+1 oy oranını geçemediği için, en çok oy alan Pezeşkiyan ve Celili ikinci tura kaldı. İkinci tur oylaması 5 Temmuz'da yapılacak ve kazanan aday ülkenin 9. Cumhurbaşkanı olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.