İskoçya, İsrail ile diplomatik ilişkileri askıya aldı!

İskoçya hükümeti, Gazze'deki barış görüşmelerinde somut ilerleme sağlanana kadar Birleşik Krallık'taki İsrailli üst düzey diplomatlarla temaslarını askıya aldığını açıkladı.

İskoçya, İsrail ile diplomatik ilişkileri askıya aldı!
Yayınlanma:

İskoçya'nın Dış İlişkiler Sekreteri Angus Robertson, İsrail'in Londra Büyükelçiliği Yardımcısı Daniela Grudsky ile yaptığı görüşmenin ardından gelen eleştiriler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Robertson, bu görüşmenin İskoç hükümetinin Gazze'de acilen ateşkes sağlanması gerektiği konusundaki tutumunu ifade etme fırsatı verdiğini ancak bu görüşmenin, birçok kişi tarafından İsrail ile İskoç hükümetleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesi olarak algılandığını belirtti.

İSKOÇYA'DAN İSRAİL'E NET MESAJ

Robertson, İskoç hükümetinin Gazze'deki saldırıları kesin bir dille kınadığını vurgulayarak, İsrail ile yeni bir toplantı davetini kabul etmenin uygun olmayacağını açıkladı. İskoç hükümetinin, Gazze'deki vahşetin sona ermesi, insani yardıma engelsiz erişim sağlanması ve İsrail'in soykırım ve savaş suçlarına ilişkin uluslararası yükümlülüklerine tam işbirliği yapana kadar İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini desteklemeyeceğini belirtti (KARAR)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.