İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Biden'a teşekkür

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ateşkes müzakereleri için olumlu gelişmeleri memnuniyetle karşıladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Biden'a teşekkür
Yayınlanma:

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun ABD'ye teşekkür ettiği ve Biden'ın İsrail’e desteklerinin sarsılmaz olduğunu yinelediği bildirildi.

Görüşmede, Biden'ın sunduğu plan çerçevesinde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konularının ele alındığı, Hamas'tan gelen cevabın da değerlendirildiği belirtildi. Biden’ın, İsrail ekibinin ABD, Katar ve Mısırlı arabulucularla görüşmelerine yetki vermesini memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

Öte yandan, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad, Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı İsrailli müzakere ekibine ilettiğini duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv yönetiminin esir takası anlaşmasına "her zamankinden daha yakın" olduğunu belirtti.

Netanyahu'nun, esir takası anlaşmasını görüşmek üzere Güvenlik Kabinesi’ni toplaması ve İsrail’den müzakerelere heyet göndermeyi kararlaştırması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.