İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katliamları sonlandırmaya niyeti yok: Şimdi baskıyı arttırmak zorundayız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, baskıyı artırarak daha fazla esirin serbest bırakılmasını ve Hamas'ı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katliamları sonlandırmaya niyeti yok: Şimdi baskıyı arttırmak zorundayız
Yayınlanma:

Netanyahu, "Hamas zayıf durumda. Ne kadar çok vurursanız, anlaşmayı o kadar ileriye taşırsınız. Bu baskı onları yavaş yavaş teslim olmaya itiyor. Şimdi baskıyı arttırmak zorundayız. İlk aşamada maksimum sayıda esiri serbest bırakabilir ve aynı zamanda Hamas'ı ortadan kaldırma hedefimize doğru ilerleyebiliriz" dedi. İsrail'in saldırılarının süreceğini ifade eden Netanyahu, İsrail ordusunun Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphia Koridoru'nda kalmaya devam edeceğini de vurguladı. Ayrıca Netanyahu, eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimi benzeri şiddet olaylarının İsrail'de de yaşanabileceğini belirterek, muhalefet lideri Yair Lapid'i bu tür kışkırtmalara karşı tavır almaya çağırdı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in öldüğü iddiaları hakkında ise Netanyahu, "Saldırının başarılı olduğuna dair ilgi çekici göstergeler var" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.