İsrail bir kez daha Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırdı: En az 150 ölü

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği son saldırılarda en az 150 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

İsrail bir kez daha Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırdı: En az 150 ölü
Yayınlanma:

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, saldırılar sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamada, "Cibaliye'de korkunç bir katliam yaşanıyor. Kimse onları kurtarmak için harekete geçmiyor" ifadesine yer verildi.

İsrail ordusunun, Najjar, Abu Al-Ouf, Salman, Hijazi, Abu Al-Qumsan, Aqel Abu Rashid, Abu Al-Tarabish, Zaqoul ve Shaalan ailelerine ait evleri hedef aldığı kaydedildi. Ayrıca, İsrail güçlerinin bölgedeki sivil savunma ve sağlık hizmetlerini kesintiye uğrattığı ve bu nedenle yaralıların tahliyesinde büyük zorluklarla karşılaşıldığı vurgulandı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in bu saldırısını kınayarak, "Vahşi" olarak nitelendirdiği eylemin uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve korkunç bir savaş suçu teşkil ettiğini belirtti. Bakanlık, "İsrail, savaş suçları işlemeye ve etnik temizlik gerçekleştirmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası kuruluşlara, İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız saldırılarını durdurması ve Filistinlilere gerekli korumayı sağlaması için acil önlemler alma çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "İsrail'in uluslararası hukuku ihlal etmekten vazgeçmesi gerektiği" de vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.