İsrail bu kez okula sığınanları hedef aldı

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Nusayrat bölgesindeki El-Cauni Okulu'nu hedef alarak gerçekleştirdiği saldırıyı "yeni bir katliam" olarak nitelendirdi.

İsrail bu kez okula sığınanları hedef aldı
Yayınlanma:

Hamas'ın yazılı açıklamasında, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Nusayrat bölgesindeki okulu bombalamasına sert tepki gösterildi. Binlerce sivilin barındığı okula düzenlenen saldırıda 16 kişinin öldüğü belirtildi. Açıklamada, "Yerinden edilmiş masum sivillerin kaldığı UNRWA'ya ait okulların ve sığınma merkezlerinin sistematik olarak hedef alınması ve korkunç katliamların gerçekleştirilmesi, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını gösteriyor" denildi.

Hamas, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'in (BM) Gazze'deki savaş suçlarına son vermesi ve bu tür saldırılara karşı etkin önlemler alması çağrısında bulundu.

Bu saldırı, İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sırasında En-Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilenlerin barındığı 17 okul ve sığınma merkezine yönelik yapılan saldırıların bir parçası olarak değerlendirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.