İsrail eski Başbakanı Bennett İsraillilere çağrıda bulundu: Ülkeyi terk etmeyin!

İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett, İsrail’in 1948’den bu yana en zor zamanlarından geçtiğini ifade ederek, İsraillilerden ülkeyi terk etmeme çağrısında bulundu.

İsrail eski Başbakanı Bennett İsraillilere çağrıda bulundu: Ülkeyi terk etmeyin!
Yayınlanma:

İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett, sosyal medya platformu X’ten, İsraillilere hitaben, “Ülkeyi terk etmeyin” başlığıyla bir paylaşım yaptı.

Bennett, İsraillilerin ülkeden ayrılma fikirlerinin kendisini üzdüğünü söyledi.

Bağımsızlık Savaşı'ndan (1948 Nekbe) bu yana en zor dönemden geçtiklerini ifade eden Bennet, 120 İsraillinin esaret altında olduğunu anımsattı.

Binlerce insanın yerinden edildiğini belirten Bennett, "Sadece kendilerini düşünen bakanlar, ekonomi üzerindeki kontrolün kaybı ve bütçe açığı.”dedi.

Bennett, tüm bu saydıklarının gerçek olduğunu belirterek, ancak bundan çıkma kabiliyetine sahip olduklarına işaret etti.

İsraillilerin ülkeyi terk etmemeleri gerektiğini vurgulayan Bennett, “Ülkeyi terk etmekten söz edilmemeli. Bu çukurdan çıkmak için, İsrail halkının tüm yeteneklerine ve kararlılığına ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Gazze Şeridi'ndeki saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana bölgeyi terk eden İsrailliler hakkında resmi bir istatistik bulunmazken, İbranice yayın yapan “Zman Yisrael” haber sitesi, savaşın ilk 6 ayı içinde yarım milyondan fazla İsraillinin ülkeyi terk ettiğini ve geri dönmediğini açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.