İsrail Gazze'de bir ailenin evini bombaladı!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Ebu Hudra ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ikisi çocuk dört sivil hayatını kaybetti, on kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu belirtildi.

İsrail Gazze'de bir ailenin evini bombaladı!
Yayınlanma:

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırı sırasında evde bulunan aile üyeleri, bombaların hedefi oldu. İsrail ordusu, aynı zamanda Gazze kentindeki eş-Şucaiye Mahallesi'nde de topçu ateşi açarak sivil yerleşim bölgelerine zarar verdi. Yerel yetkililer, saldırıların geniş çapta yıkıma neden olduğunu ve çok sayıda evin hasar gördüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda, resmi rakamlara göre en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplam 37 bin 765 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 86 bin 429'a ulaştı. Yetkililer, enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğunu tahmin ediyor.

Saldırılarda hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapının da hedef alınması, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor. Sağlık hizmetlerinin aksadığı, eğitimin durma noktasına geldiği ve halkın güvenli alanlara erişiminin ciddi şekilde kısıtlandığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.