İsrail Gazze'de gazetecileri katletmeye devam ediyor! AA kameramanı hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda bir gazeteciyi daha hedef aldı. İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik düzenlediği saldırılarda AA Kameramanı Hasan Hamad hayatını kaybetti.

İsrail Gazze'de gazetecileri katletmeye devam ediyor! AA kameramanı hayatını kaybetti
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik düzenlediği saldırılarda Anadolu Ajansı'nın (AA) serbest kameramanı Hasan Hamad yaşamını yitirdi. Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki evine yapılan bombardıman sonucu hayatını kaybeden Hamad’ın cenazesi ve basın yeleği, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'ne götürüldü.

Hasan Hamad’ın kardeşi Muhammed Hamad, saldırıdan sonra kardeşinin bedenini tanınmaz hale geldiği için ancak saçlarından teşhis edebildiğini belirtti. Muhammed, kardeşinin dünden bu yana İsrail'in kuzey Gazze'ye düzenlediği saldırıları dünyaya duyurmak için görevi başında olduğunu ifade etti.

israil-gazeteci-manset.jpg

20241007-5-65840486-105437908-preview.jpg

GAZZE'DEKİ GAZETECİ KAYIPLARI ARTIYOR

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, Hasan Hamad’ın İsrail’in saldırısında hayatını kaybettiği doğrulandı. Bu olayla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının 175’e yükseldiği bildirildi.

Uluslararası topluma yapılan çağrıda, Filistinli gazetecilerin hedef alınmasının durdurulması için İsrail’e karşı caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanması talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.