İsrail Gazze’de hastane vurdu: 500'den fazla ölü

İsrail- Hamas çatışmasının 11. gününde İsrail, Gazze'deki bir hastaneyi vurarak ilk belirlemelere göre 500'den fazla kişiyi öldürdü.

İsrail Gazze’de hastane vurdu: 500'den fazla ölü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hamas'ın dünkü Tel Aviv'i bombalamasının ardından İsrail'den üst üste saldırılar gelmeye devam ediyor.

İsrail bugün akşam saatlerinde Gazze’deki El Ahli Hastanesini vurarak 500'den fazla sivili katletti. İsrail'in saldırısının ardından Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

8.jpg

Hamas'tan yapılan açıklamada ise "İsrail'in saldırısının insanlık suçu ve yeni bir soykırım olduğu" kaydedildi.

Saldırı ile ilgili İsrail tarafından da açıklama geldi. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari saldırıyla ilgili tüm verilere sahip olmadıklarını açıkladı. Hagari ayrıca bu saldırının İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmediğini de aktardı.

NETENYAHU SALDIRIYLA ALAKALI FİLİSTİNLİ GRUPLARI SUÇLADI

Netanyahu, yaşanan vahşet sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Netanyahu, saldırının arkasında İsrail ordusunun olmadığını saldırıyı gerçekleştirenin Gazze'deki Filistinli gruplar olduğunu ileri sürdü.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel İsrail'in Gazze'deki El Ahli hastanesine yaptığı insanlık dışı saldırı sonrası açıklama yaptı.

Çok sayıda ölümün olduğunu söyleyen Michel bu saldırının orada yaşayan insanların yaşadığı dramı ortaya koyduğunu söyledi.

9.jpg

FİLİSTİN VE İRAN'DA ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

İsrail'in Gazze’deki El Ahli Hastanesini vurarak 500'den fazla sivilin ölümüne sebep olduğu saldırı sonrası Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'de ulusal yas kararı aldı. Abbas'ın Filistin genelinde 3 günlük ulusal yas kararı aldığı açıklandı. İran'da da İsrail'in saldırısı sonrası 1 günlük ulusal yas ilan edildi. İran hükümetinin yazılı açıklama ile duyurduğu olayda tüm dünyaya da İsrail ile tüm bağları kesme ve büyükelçileri sınır dışı etme talebinde bulundu.

İsrail'in doğrudan sivillere yönelik bu katliam niteliğindeki saldırıya bir tepki de Mısır'dan geldi. Mısır, Gazze'deki hastaneye yönelik saldırıyı tüm gücüyle kınadığını açıkladı.

Lübnan ve Ürdün'den de İsrail'e tepki geldi. Ürdün, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve Gazze için Uluslararası koruma sağlanarak savaşın sona erdirilmesini söylerken, Ürdün, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirtti. Lübnan Başbakanı Necib Mikati, bu yaşanan vahşetin ardından dünyadaki suskunluğa tepki göstererek uluslararası vicdanın sessiz kaldığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü de İsrail'in saldırısını kınadı. Saldırıya bir tepki de Sınır Tanımayan Doktorlar topluluğundan geldi.Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırıyı "katliam" olarak yorumladı.

El Cezire'nin haberine göre ise ölü sayısının 800'ün üzerinde olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.