İsrail Gazze'ye 342 gündür saldırıyor! Can kaybı 42 bine dayandı!

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 118'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 342 gündür kesintisiz olarak devam ettiği bildirildi.

İsrail Gazze'ye 342 gündür saldırıyor! Can kaybı 42 bine dayandı!
Yayınlanma:

Son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "3 katliam"da 34 Filistinli yaşamını yitirdi, 96 Filistinli ise yaralandı. Bu saldırılar, bölgedeki insani krizi derinleştirirken, ölü ve yaralı sayılarının artmasına neden oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 118’e, yaralı sayısının ise 95 bin 125’e çıktığı belirtildi. Ayrıca, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşmada zorluk çektiği ifade edildi.

Bu durum, bölgedeki insani yardım çalışmalarını daha da zorlaştırıyor ve yardım ekiplerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engelliyor. Gazze Şeridi'nde yaşanan bu trajik gelişmeler, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor ve bölgedeki insani krizin derinleşmesine yol açıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.