İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ediyor: 19 ölü!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti ve 23 kişi yaralandı.

İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ediyor: 19 ölü!
Yayınlanma:

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlilere tanklar ve ağır silahlarla ateş açtığı belirtildi.

Açıklamada, hiçbir tehdit oluşturmayan ve sadece yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırıda 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ölenlerden bazılarının cesetlerinin hastaneye nakledildiği, bazılarının ise sokakta kaldığı kaydedilen açıklamada, uluslararası toplumun İsrail'e baskı yaparak "katliamlarını ve Filistin halkına yönelik soykırımını" durdurması talep edildi.

İsrail ordusu, 19 Mart'ta da Kuveyt Kavşağı'nda insani yardımlara eşlik etmek için bekleyen yerel ekipleri hedef almış ve saldırıda 23 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Benzer şekilde, İsrail ordusunun, Kuveyt Kavşağı yakınında 14 Mart'ta insani yardım tırlarını bekleyen Filistinlileri hedef alması sonucunda 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 155'ten fazla kişi yaralanmıştı.

Gazze kentinin güneyinde 29 Şubat'ta da Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere yapılan saldırıda 118 kişi ölmüş ve 760 kişi yaralanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.