İsrail Gazze'yi 10 aydır bombalıyor! İsrail 4 bin Filistinliyi alıkoydu!

İsrail askerleri 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 675'i çocuk, 9 bin 720'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Gazze'yi 10 aydır bombalıyor! İsrail 4 bin Filistinliyi alıkoydu!
Yayınlanma:

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun bugün de Doğu Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Nablus ve Beytullahim kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar yaptığı belirtilen açıklamada, söz konusu baskınlarda en az 18 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bugünkü gözaltılar arasında 2 kız öğrenci ve bir çocuğun da olduğu aktarılan açıklamada, İsrail askerlerinin baskınlar sırasında Filistinli vatandaşları darpettiği ve evlere zarar verdiği kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne savaş açtığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 9 bin 720'yi aştığı belirtil açıklamada, daha sonra serbest bırakılanların da bu sayıya dahil olduğu vurgulandı.

İsrail'in 286 günden beri sürdürdüğü sistematik baskınları sırasında gözaltına alınan Filistinliler arasında 330'dan fazla kadın olduğu ifade edilen açıklamada, Gazze'den alıkonulan kadınların bu sayıya dahil olmadığı belirtildi.

Gözaltına alınan Filistinliler arasında en az 675 çocuğun olduğu belirtilen açıklamada, "Gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de var. 7 Ekim'den beri gözaltına alınan 89 gazeteciden 51'i hala salıverilmedi. Gözaltında tutulan gazetecilerden 6'i kadın ve en az 16'sı Gazze Şeridi'nden." bilgisi paylaşıldı.

Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlatıldığı günden bu yana 7 bin 500'den fazla Filistinli hakkında idari tutukluluk kararının çıktığı belirtilen açıklamada, bu süre zarfında İsrail hapishanelerinde ölen Filistinli esirlerin ise en az 18 olduğu ifade edildi.

İsrail'in 9 aydan fazla süredir bombaladığı Gazze Şeridi'nden alıkonulan Filistinlilerden de onlarcasının hayatını kaybettiği ancak kimlik bilgileri veya ölümlerine dair bilgilere ulaşılamadığı ifade edilen açıklamada, İsrail'in itiraflarına göre Gazze Şeridi'nden yaklaşık 4 bin Filistinlinin alıkonulduğu ve bunlardan sadece birkaç yüzünün serbest kaldığı kaydedildi.

İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin toplam sayısına da değinilen açıklamada, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar cezaevindeki Filistinlilerin sayısının 9 bin 700 civarında, idari tutuklu sayısının 3 bin 380 olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.