İsrail kana doymuyor! Öldürdükçe öldürüyor

İsrail Gazze’de katliama doymuyor. Hastaneleri, masumların sığındığı kampları vurarak öldürmeye devam ediyor. Cibaliye Kampını bombalayan İsrail 33 kişiyi ödlürdü, bir evi hedef alarak 5 kişiyi daha katletti. Bir çocuğu İHA ile hedef alan İsrail, Endonezya Hastanesini de hedef aldı.

İsrail kana doymuyor! Öldürdükçe öldürüyor
Yayınlanma:

DERLEME HABER: MURAT BÖLÜK

İsrail ABD ve Batılı işbirlikçileri ile dünyanın gözü önünde Gazze'de katliama, insan kıyımına ara vermeden devam ediyor. Gazze'de 377 gündür süren saldırılarında toplamda 42 bin 500 kişinin ölümüne neden olan İsrail bugün de saldırılarını sürdürerek onlarca masumu katletti.

BM, İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına saldırılarının "savaş suçu" olabileceğini açıkladı

MÜLTECİ KAMPINI HEDEF ALDI: 33 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında en az 33 kişinin öldüğünü, 85 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırılar, 14 gündür kuşatma altında olan bölgede gerçekleştirildi. Filistin Hükümeti, ölüler arasında 21 kadın ve çocuk bulunduğunu belirtirken, enkaz altında daha fazla kişinin olabileceğinden endişe edildiğini ifade etti.

Açıklamada, uluslararası toplumun sessizliğine eleştiri yöneltilerek, İsrail’in katliamlarının güçlü bir şekilde kınandığı vurgulandı.

İsrail ordusu, gece girdiği Tulkerim kampından geride "büyük bir yıkım" bırakarak çekildi

BİR EVİ BOMBALADI: 5 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği bir hava saldırısında 5 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, saldırı, Gazze'nin orta kesimindeki Meğazi Mülteci Kampı'ndaki bir evi hedef aldı. Olayın ardından, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kişilerin olduğu belirtiliyor.

İşgalci israil rejimi Gazze'de hastaneyi bombaladı: 850 şehit

ENDONEZYA HASTANESİ'Nİ TANKLARLA BOMBALADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni tanklarla bombaladı. Filistin resmi haber ajansına göre, saldırı sonucu hastanenin jeneratörleri devre dışı kaldı ve iki katında ciddi hasar oluştu. İsrail güçleri, hastane çevresindeki hareket eden her şeyi hedef aldı. Endonezya Hastanesi, daha önce de benzer saldırılara maruz kalmıştı. Son 14 gündür Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere yoğun saldırılar düzenleniyor.

İSRAİL, GAZZE'DE İHA İLE ÇOCUĞU HEDEF ALDI

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bir çocuğu insanız hava aracı (İHA) ile hedef alarak öldürdü. İsrail ordusuna ait İHA, Gazze'nin kuzeyinde sokakta yürüyen bir çocuğu gerçek mermilerle hedef aldı.

Bir vatandaşın evinden çektiği ve sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, vatandaşların çocuğa yardım etmek için toplandıkları sırada İHA'dan ikinci bir saldırı daha yapılması yer alıyor. Saldırıda çocuk hayatını kaybederken, yardıma gelenlerden de yaralananlar oluyor.

İsrail ordusu, 14 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun'a yoğun kara ve hava saldırısı düzenliyor.

Gazze'deki hastanede bulunan çürümüş bebeklerle ilgili korkunç detaylar ortaya çıktı | Independent Türkçe

HASTANELERDE İLAÇ KALMADI, TEDAVİ OLAMADAN ÖLÜYORLAR

Gazze Şeridi'ndeki Sahra Hastaneleri Müdürü Mervan el-Hams, İsrail'in son iki haftadır süren yıkıcı saldırıları nedeniyle kuzeydeki hastanelerin aşırı yoğunluktan çalışamaz hale geldiğini açıkladı. Bazı hasta ve yaralıların ilaç bulamadığı için tedavi olmadan hayatını kaybettiğini belirtti.

Hams, hastanelerde yer olmadığı için sezaryen doğumların yapılamadığını ve ilaç ile tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle durumun kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in bölgedeki internet erişimini kesmesinin hastane çalışmalarını olumsuz etkilediğini vurguladı. Hams, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin yeniden hizmet verebilmesi için yakıt ve insani yardım girişine izin verilmesi gerektiğini belirtti. Gazze'de toplamda 42 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.