İsrail katliama devam ediyor: Acı her geçen gün artıyor!

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde farklı bölgeleri bombalayarak birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Saldırılar, Han Yunus, Nusayrat Mülteci Kampı ve Gazze kentinin Şucaiyye Mahallesi'ni hedef aldı.

İsrail katliama devam ediyor: Acı her geçen gün artıyor!
Yayınlanma:

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un Huzaa beldesini bombaladı. Bu saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı. Yaralılar, tedavi edilmek üzere Gazze-Avrupa Hastanesi'ne götürüldü. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı da İsrail ordusuna ait topçu birlikleri tarafından bombalandı.

ŞUCAİYYE MAHALLESİ'NDE BOMBARDIMAN

İsrail ordusu, Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesi'ndeki El-Mansura Caddesi'ni de bombaladı. Bu saldırılar, sivillerin yaşadığı bölgeleri hedef alarak büyük bir yıkıma yol açtı ve sivillerin ölümüne neden oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplam 37 bin 877 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, 86 bin 969 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılar, bölgedeki sivil altyapının da büyük ölçüde tahrip olmasına neden oldu.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE İNSANİ DURUM

İsrail'in Gazze'ye yönelik bu saldırıları, uluslararası toplumda büyük tepkilere yol açtı. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, sivillere yönelik bu saldırıları kınayarak, İsrail'i sivil altyapıya ve masum insanlara yönelik saldırılarını durdurmaya çağırdı. Gazze'deki insani durum ise her geçen gün daha da kötüleşiyor, temel ihtiyaçlara erişim zorlaşıyor ve sağlık hizmetleri yetersiz kalıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.