İsrail katliama doymuyor: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bombardımanda 3 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeybatısında yer alan Eş-Şati bölgesine düzenlediği bombardımanda 3 Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze'deki Sivil Savunma Birliği tarafından yapılan açıklamada, saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail katliama doymuyor: İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bombardımanda 3 kişi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplamda 38 bin 794 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, 89 bin 364 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla sivil altyapının da büyük ölçüde tahrip edildiği ifade edildi.
Gazze'de sivil altyapının ciddi şekilde zarar gördüğü, özellikle hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak halkın güvenliğinin tehlikeye atıldığı vurgulandı. Bombardımanın yarattığı yıkım ve can kayıpları, bölgede büyük bir insani krize yol açtı.
Saldırılara uluslararası toplumdan tepki gelirken, birçok ülke ve insan hakları örgütü, Gazze'deki sivil kayıpların ve altyapı tahribatının durdurulması çağrısında bulundu. İsrail'in saldırılarının durdurulması ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılması konusundaki talepler artarak devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.