İsrail katliamları sürdüyor: İki okula düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti

Filistin Haber Ajansı (WAFA), İsrail tarafından Gazze Şehri'nin batısındaki Nasr Mahallesinde bulunan iki okula düzenlenen saldırıda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

İsrail katliamları sürdüyor: İki okula düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Nasr Mahallesi'nde yer alan Ansar ve Hassan Salama okullarına gerçekleştirilen hava saldırısında çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar, acilen Baptist Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in okulları bombalayarak "kelimenin tam anlamıyla bir katliam" gerçekleştirdiğini ifade etti. Basal, hayatını kaybedenlerin yüzde 80'inin çocuklardan oluştuğunu belirtti.

Saldırının ardından bölgede büyük bir kargaşa yaşandı. Filistinli yetkililer ve uluslararası yardım kuruluşları, acil yardım çağrısında bulunarak, sivillerin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, İsrail'in Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde de sivilleri hedef aldığı bildirildi. Bu bölgede de çok sayıda sivilin yaralandığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

Uluslararası toplum, Gazze'de yaşanan bu trajik olaylar karşısında derin bir endişe ve üzüntü duyduğunu belirterek, tarafları itidale ve sivil kayıpların önlenmesi için uluslararası hukuk kurallarına uymaya çağırdı.

Filistinli yetkililer, saldırılar karşısında uluslararası camiadan acil müdahale talep ederek, Gazze'de sivillerin güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.