İsrail katliamları sürüyor! Okul bahçesinde elleri ve kolları bağlı onlarca ceset ortaya çıktı...

Gazze Şeridi'nde İsrail katliamı tüm hızıyla sürerken savaşın 4. ayında, İsrail'in saldırılarına dair yeni şok edici iddialar ortaya çıktı.

İsrail katliamları sürüyor! Okul bahçesinde elleri ve kolları bağlı onlarca ceset ortaya çıktı...
Yayınlanma:

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana yok etmeye çalıştıüğı Gazze ve Gazze halkına dair dünya sessizliğe bürünmüştü. Her geçen gün yeni bir skandalın ortaya çıktığı Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Lahiya bölgesindeki Halife bin Zayed İlkokulu'nun bahçesinde, İbranice yazılı torbalara gömülmüş elleri ve gözleri bağlı onlarca Filistinlinin cesedi bulundu.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden savaşta ölen Filistinli sivil sayısı 27 bine yaklaşırken, uydu görüntüleri binaların yarısından fazlasının yıkıldığını doğruladı. İsrail askerlerinin çekildiği Beyt Lahiya bölgesindeki okul bahçesinde ise yaklaşık 30 ceset torbasının toprağa gömüldüğü belirlendi.

Hamas'ın Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son 24 saat içindeki saldırılarında 150 Filistinlinin daha öldüğünü, 313 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. 7 Ekim'den bu yana toplam ölen Filistinli sivil sayısı en az 26 bin 900, yaralanan sivil sayısı ise 65 bin 949'a yükseldi. Sağlık çalışanlarının enkaz altındaki mağdurlara ulaşmakta zorlandığı vurgulandı.

Beyt Lahiya bölgesinden İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından, mültecilerin geri döndüğü Halife bin Zayed İlkokulu'nda temizlik yapılırken, bahçedeki moloz yığını altından plastik torbalarda onlarca ceset çıkarıldı. En az 30 cesedin bulunduğu ancak kimliklerinin belirlenemediği bildirildi. Ceset torbalarının üzerinde İbranice yazılı kablo kelepçeleriyle bağlanmış olması dikkat çeken detaylardan biriydi. Filistinlilerin ne zaman öldüğü henüz belirlenemedi. Bu yeni iddialar, İsrail'in savaş sırasında uyguladığı toplu infazlara dair endişeleri artırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.