İsrail Lübnan'ı vurmaya devam ediyor: Hizbullah'ın bir üst düzey yöneticisi daha öldü!

İsrail, Lübnan’a yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ve örgütün üst düzey yöneticilerinden Nabil Kaouk’u öldürdü.

İsrail Lübnan'ı vurmaya devam ediyor: Hizbullah'ın bir üst düzey yöneticisi daha öldü!
Yayınlanma:

İsrail’in 17 Eylül’den bu yana sürdürdüğü hava saldırıları, Lübnan’da büyük yıkımlara neden olurken, Hizbullah da lider kayıplarına rağmen misilleme yapacağını duyurdu.

NABİL KAOUK DA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada Hizbullah’ın önemli liderlerinden Nabil Kaouk’un da düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, İsrail’in bu hamlesi bölgede tansiyonu daha da yükseltti.

HASAN NASRALLAH’A HAVA SALDIRISI

İsrail, 27 Eylül Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın merkez üssü olarak bilinen Dahiye bölgesine yoğun bir hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah da hayatını kaybetti. İsrail ordusu bu haberi aynı gün duyururken, Hizbullah ertesi gün Nasrallah’ın ölümünü doğruladı. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Liderimiz öldürüldü, ancak İsrail ile savaşımız sürecek" ifadelerine yer verildi.

SALDIRILARDA BİN 52 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan resmi kaynaklarına göre, İsrail’in 17 Eylül’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda şimdiye kadar 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam bin 52 kişi hayatını kaybetti. Özellikle Hizbullah’a ait iletişim cihazlarının hedef alındığı saldırılar, sivil kayıpların artmasına neden oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.