İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'a ait istihbarat karargahını hedef aldığını öne sürdü

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait bir istihbarat karargahına yönelik saldırılar düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'a ait istihbarat karargahını hedef aldığını öne sürdü
Yayınlanma:

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, savaş uçaklarının Beyrut'un yanı sıra Bekaa Vadisi'nde de silah üretim tesisleri, bir fırlatma sahası ve diğer askeri altyapıyı hedef aldığını belirtti.

Adraee, güney Lübnan'da 70'ten fazla hava saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Akşam saatlerinde, Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara yönelik Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedeflere saldırı tehditleri yayınlandıktan kısa bir süre sonra patlamalar meydana geldi.

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam ediyor ve 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bu süreçte 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 83 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybetmişti. Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerinin hedef alındığı bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmediği belirtiliyor.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan içinde yüz binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası sürerken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği kaydediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.