İsrail ordusu El Halil'de bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı uyguluyor

İsrail ordusu, Yahudi bayramları sebebiyle işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

İsrail ordusu El Halil'de bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı uyguluyor
Yayınlanma:

Bu yasağın, kentteki bazı mahallelerde özellikle Filistinlileri etkilediği belirtildi. İsrail ordusu, Roş Aşana (Yahudi Yılbaşı) bayramı gerekçesiyle bu uygulamayı devreye soktu. El Halil'de bulunan İnsan Haklarını Müdafaa Grubu'ndan aktivist Arif Cabir'in aktardığı bilgilere göre, saat 18.00 itibarıyla birçok mahallede insanların dışarı çıkmaları engellenmiş ve dükkanların kapatılması zorunlu hale getirilmiş durumda.

Sokağa çıkma yasağının, İbrahim Camisi çevresi ve Kiryat Arba yerleşim birimine yakın bölgeleri kapsadığı, yerel halkın evlerine dönerken bile kısıtlamalarla karşılaştığı bildirildi. Cabir, İsrail askerlerinin mahallelere baskın düzenlediğini, Filistinlilerin evlerine girerek aramalar yaptığını, telefonlarına el koyduğunu ve gözaltılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu uygulamaların Yahudi bayramları süresince devam edeceği ve özellikle Filistinlilere yönelik baskıların artarak sürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.