İsrail ordusu Gazze'de Beyt Lahiya'ya saldırdı: 35 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Beyt Lahiya’da gerçekleştirdiği saldırılarda en az 35 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusu Gazze'de Beyt Lahiya'ya saldırdı: 35 Filistinli hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, İsrail ordusu Beyt Lahiya’daki Batı Kavşağı çevresinde bulunan beş eve saldırı düzenledi. Bu saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 35 kişi yaşamını yitirdi, birçok kişi ise yaralandı.

İsrail’in sağlık ekiplerini hedef alması ve hastaneleri hizmet dışı bırakması sonucunda, Filistinliler yaralı ve hayatını kaybeden kişileri civardaki evlere taşımak zorunda kaldı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Beyt Lahiya’daki bu saldırısının modern çağda tanık olunan en vahşi soykırım ve zorla yerinden edilme biçimlerinden biri olduğu ifade edildi. Uluslararası toplumun ve kurumların, ABD'nin iradesine boyun eğdiği ve işgal ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki insanları evlerinden çıkmaya zorlaması karşısında sessiz kalmasının, yüzbinlerce kişinin maruz kaldığı bu yıkımdan sorumlu olduğu vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.