İsrail ordusu Han Yunus'ta katliama devam ediyor!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerine hava ve topçu saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucunda 20 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

İsrail ordusu Han Yunus'ta katliama devam ediyor!
Yayınlanma:

İsrail ordusunun, Han Yunus'un doğusundaki köy ve kasabaları savaş uçakları ve topçularla hedef aldığı saldırılarda 20 Filistinli şehit oldu. Yaralılar, çevredeki hastanelere taşındı. El-Aksa televizyonunun Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, bu saldırılar bölgedeki büyük bir yıkıma yol açtı.

Aynı zamanda, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan ve Suud mahallelerine yapılan saldırılarda yoğun dumanların yükseldiği gözlemlendi. Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı semalarında İsrail'in insansız hava araçlarının yoğun bir şekilde uçtuğu belirtildi. Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere de hava saldırıları gerçekleştirildi.

ACİL DURUM VE ÇAĞRILAR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi’ndeki yaralılar ve hastalar için "acil" kan bağışı çağrısı yaptı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Han Yunus’un doğusundaki bölgelerde operasyon düzenleneceğini belirtti. Adraee, bu bölgelerdeki sakinlerin tahliyesi çağrısında bulunarak, Filistinlilerin El-Mevasi bölgesine geçmelerini istemişti.

ÖNCEKİ SALDIRILAR VE GENEL DURUM

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana düzenlediği saldırılarda 38 bin 983 kişi yaşamını yitirdi, 89 bin 727 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğunu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşamadığını duyurdu.

Son olarak, 13 Temmuz'da Han Yunus’un batısındaki El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlenen bombardımanda, yarısı kadın ve çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetmişti. İsrail'in bu bölgelere yönelik saldırıları ve Filistinli sivillere yönelik uygulamaları, uluslararası toplumda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.