İsrail polisini bıçaklayan Türk çıktı

Uluslararası haber ajansları son dakika olarak geçti: İsrail polisi, Kudüs'te bir Türk vatandaşını öldürdü ve yeni bir krizin belirtisi olarak değerlendiriliyor.

İsrail polisini bıçaklayan Türk çıktı
Yayınlanma:

Reuters haber ajansı, Türk vatandaşı bir kişinin Kudüs'te bir İsrail polisini bıçakladığını ve polis tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Saldırı sonucunda sınır polisinin yaralandığı belirtilirken, saldırganın 34 yaşında olduğu ifade edildi. Türkiye'den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek ise Twitter hesabından, İsrail polisi tarafından öldürülen Türk vatandaşının Hasan Saklanan olduğunu iddia etti. Çiçek'in paylaşımına göre, Saklanan Türkiye'den turist olarak İsrail'e girmiş ve yaşanan olayda hayatını kaybetmiş. Olay yerinde Müslümanlar tarafından tekbir getirilirken, konu Dışişleri Bakanlığı tarafından da yakından takip ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, ölen kişinin Türk vatandaşı olduğu iddiasını doğrulayarak, konunun Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.