İsrail yerinden ettiği insanların çadırlarını bombaladı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bahçesindeki çadırlara düzenlediği saldırıda birçok sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

İsrail yerinden ettiği insanların çadırlarını bombaladı
Yayınlanma:

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, saldırı Deyr el-Belah kentinde yer alan hastane yerleşkesindeki yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara yapıldı.

Hastane yetkilileri, saldırı sonucunda çadırlarda yangın çıktığını ve alevlerin hâlâ yayıldığını belirtti. Ayrıca, hastanenin yaralılarla dolduğu ve acil müdahale ihtiyacının arttığı ifade edildi. Sosyal medyada, yangın sırasında alevler içinde kalan insanların çığlıkları duyulurken, olayın görüntüleri paylaşıldı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, yaklaşık 17 bin çocuk ve 11 bin 378 kadın olmak üzere toplam 42 bin 227 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 98 bin 464 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Enkaz altında binlerce kişinin bulunduğu ve halkın güvenlik arayışı içinde hastane ile eğitim kurumlarına sığındığı belirtiliyor. Bu durum, sivil altyapının ciddi şekilde tahrip olmasına yol açıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.