İsrail'de sağcılar savaşın devam etmesini istiyor

İsrail'deki aşırı sağcı gruplar, Gazze Şeridi'nde Hamas ile olası bir ateşkes anlaşmasına karşı çıkmak ve savaşın devam etmesini istemek amacıyla İsrail Meclisi önünde gösteri düzenledi.

İsrail'de sağcılar savaşın devam etmesini istiyor
Yayınlanma:

Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde, yaklaşık bin kişilik aşırı sağcı grup bir araya geldi.

Savaş Kabinesi'nin, Hamas'ın sunduğu ateşkes ve esir takası teklifini değerlendirdiği sırada, İsrail polisi çevrede güvenlik önlemleri aldı ve silahlı kişilerin geçişine izin vermedi.

Göstericiler, Hamas ile Gazze'deki çatışmalar sırasında hayatını kaybeden İsrail askerlerinin resimlerini taşıyarak, ateşkes çağrılarına karşı sloganlar attı.

Öte yandan, Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri ve destekçilerinden oluşan bir grup, Tel Aviv'de hükümete ateşkes ve esir takası için adım atma çağrısında bulundu.

Göstericiler, "Zaman tükeniyor" yazılı pankartlarla ve Gazze'deki İsrailli esirlerin fotoğraflarıyla protesto düzenledi.

Hamas'ın elinde, İsrail'in saldırılarında ölen 136 İsrailli esir ve naaşının bulunduğu tahmin ediliyor.

Filistinli kaynaklar, Hamas'ın, Gazze'de 3 aşamalı bir esir takası ve ateşkes planını kabul ettiğini bildirdi.

Ancak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermek yerine Refah kentine saldırıya hazırlık yapılması için orduya emir verdiğini açıkladı.

Gazze'ye yapılan saldırılarda binlerce sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirilirken, altyapı ve sivil yerleşim birimlerinin de zarar gördüğü belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.