İsrail'den acı itiraf: Mülteci Kampında su hatları "yanlışlıkla" tahrip edildi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde bu sabah başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda büyük tahribata yol açtı.

İsrail'den acı itiraf: Mülteci Kampında su hatları "yanlışlıkla" tahrip edildi
Yayınlanma:

Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde yürütülen operasyonlar sırasında, Filistinlilere ait evler, yollar ve su altyapısı buldozerlerle zarar gördü. Saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’nda su hatlarının "yanlışlıkla" tahrip edildiğini açıkladı. Ancak, bu açıklama, İsrail’in Batı Şeria’daki su kaynaklarının büyük bir kısmını kontrol altında tuttuğu gerçeğini değiştirmiyor. İsrail’in su kaynaklarının yüzde 80'inden fazlasını elinde bulundurduğu ve bu suyun büyük bir kısmının, işgal altındaki bölgelerdeki fanatik Yahudi yerleşimcilerin kullanımına tahsis edildiği biliniyor.

Batı Şeria'daki Filistinliler ise kronik su sıkıntısı çekiyor ve evlerinin çatılarına yerleştirdikleri tanklarda su depolamak zorunda kalıyor. İsrail’in su altyapısını tahrip etmesi, bu sorunun daha da derinleşmesine yol açıyor ve bölgede yaşanan su krizini daha da kötüleştiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.