İsrail'den OHAL kararı: 30 Eylül'e kadar sürecek

İsrail, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırılarına devam ederken, hükümet olağanüstü hal ilanını onayladı. 30 Eylül'e kadar sürecek olağanüstü hal, Tel Aviv yönetiminin yaptığı telekonferans oylamasıyla kabul edildi.

İsrail'den  OHAL kararı: 30 Eylül'e kadar sürecek
Yayınlanma:

İsrail basınında yer alan haberlere göre, hükümetin genişletilmiş siyasi ve daraltılmış güvenlik kabineleri toplantıları gerçekleştirilmeye başlandı. Lübnan Hizbullahı'nın karşılık vermesi sonucu, İsrail'in ülke genelinde olağanüstü hal ilan etme kararı alındığı belirtildi. Bu durumun, olası bir güvenlik tehdidine hızlı yanıt verme amacı taşıdığı ifade edildi.

Hayfa kentinde, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle saldırı alarmları çaldı. Bölgedeki hava savunma sistemleri, gelen roketlere karşılık vermek için harekete geçti ve gökyüzünde ışık izleri belirdi. Henüz isabet eden roketlerle ilgili detaylar paylaşılmadı.

İsrail ordusu, Lübnan içinde Hizbullah'a ait olduğunu belirttiği 1100 hedefe hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Savaş uçakları, toplamda 650 sorti gerçekleştirerek 1400'den fazla bomba attı. Gün boyunca Lübnan'dan en az 200 roketin İsrail'e atıldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.