İsrail'e ortak uyarı: 13 ülke uyardı!

Dünya genelinde dışişleri bakanları, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Refah kentine yönelik geniş çaplı kara saldırılarına tepki göstermek için ortak bir adım attı.

İsrail'e ortak uyarı: 13 ülke uyardı!
Yayınlanma:

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, G7 ülkeleri olan Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Japonya ve İngiltere'nin yanı sıra Avustralya, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, Yeni Zelanda, Güney Kore ve İsveç'in dışişleri bakanları, İsrail'e bir mektup göndererek uyarılarda bulundu.

Mektubun odak noktası, İsrail'in Refah kentine yönelik kara saldırılarının Filistinli siviller üzerindeki olası etkileriydi. Dışişleri bakanları, bu tür geniş çaplı askeri operasyonların Filistinli siviller için felaket niteliğinde sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, İsrail'i bu yönde uyardılar.

İmzalanan dört sayfalık mektupta, bakanlar, İsrail'in Hamas'a karşı kendisini savunma hakkını desteklediklerini vurgularken, aynı zamanda İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki insani krizi hafifletmek için tüm çabalarını göstermesi gerektiğinin altını çizdiler. Bununla birlikte, İsrail'den Refah Sınır Kapısı dahil tüm geçiş noktalarını açarak Filistinli sivillere acil olarak ihtiyaç duyulan insani yardımların ulaştırılabilmesini talep ettiler.

Mektubun dikkat çeken bir özelliği, ABD'nin bu ortak girişime katılmamasıydı. Amerika Birleşik Devletleri, kendi inisiyatifiyle İsrailli yetkililerle görüşmeler gerçekleştirirken, diğer ülkeler ortak bir mektupla İsrail'i uyararak tepkilerini ortaya koydular.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.